tisdag 9 oktober 2007

Berättelsen om Stellan

Det var en gång en flicka som hette Mille. Hon bodde på den lilla Stinsgatan i den stora lägenheten. Det var en fin lägenhet med fina saker precis som fina flickor brukar ha...men något fattades tyckte Mille. Trots att hon hade 30 par skor och 300 skivor kunde hon inte riktigt komma underfund vad som saknades. Plötsligt kom hon på att hon skulle vilja ha en alldeles egen inneboende. Eftersom hennes allra bästa vänner bodde allt från 300 meter till 3000 km ifrån henne och faktiskt inte hälsade på särskilt ofta skulle det vara kul att ha någon på kanske 3 meters avstånd.

Hon ordnade en audition. Från när och fjärran kom allehanda sökande till platsen som inneboende. Åsnan Ingrid orkade inte ens upp för trapporna. Taxen Truls skulle försöka gå på balkongräcket men ramlade av...Pudeln Gunnli försvann spårlöst. Skatan Tining flög sin kos när damen mitt emot tappade sin diamantsamling.

Men så en dag kom världens bästa inneboende in genom dörren. Det var en lurvig katt vid namn Stella med vackra ögon och busigt sinne som hoppade upp i soffan och vässade sin välmanikyrerade klor på ryggen. En stor men ändå liten lyxälskande diva. Perfekt tänkte Mille och skrev kontrakt. Den perfekta väninnan.

Mille och Stella var från den dagen oskiljaktiga. Sida vid sida, dag som natt. Men så en dag upptäckte Mille något konstigt med sin kissemiss. En ordentlig miss...någon hade en annan slags Tiss....förfärad insåg Mille att hennes fjolliga lilla fröken borde genomgå namnbyte. Men hur det gick förtäljer faktiskt inte den här berättelsen. Men de kommer fortsätta va oskiljaktiga och leva lyckliga i alla sina dagar....