onsdag 18 augusti 2010

När alla andra tiger samtalar Lena Sundström

Hanteringen av sverigedemokraterna varierar, allt från hur partierna väljer att inte debattera med dem till hur tidningar väljer bort att rapportera något om det parti som mycket väl kan bli vågmästare efter den 19 september. Jag tror inte att vi kan tiga bort dem. Det är lite som att lägga händerna över ansiktet för att monstren ska försvinna. Man ser dem inte, men lika fullt finns de där och man kan ju inte blunda för evigt. Därför är det skönt att det finns människor som Lena Sundström, jag har sagt det förr och säger det igen. Dom kallas rasister är visserligen en dokumentär med en både mjuk och lätt humoristisk approach, men budskapet är innerst inne blygtungt. sd är inget mysparti, det är ett odemokratiskt, hatiskt parti som bygger sin politik på att tolka snedvridna siffror och skapa en obefogad rädsla som bara missgynnar vårt samhälle.

Börjar man bena ut det är det inte lätt, säger Gunnar i dokumentären. Nej, det är precis vad det inte är. Länge har debatten handlat om vad invandring och invandrare kostat, inte vad de ger till vårt samhälle.

2 kommentarer:

Bob Loblaw sa...

blev faktiskt positivt överraskad. gillar framför allt att den bemötte den statistik som SD slänger sig med, t.e.x. våldtäktsvågen.

Systerkitty sa...

Ja eller hur? Det är som om de tror att de kan komma undan med att tolka statistiken på sitt egna lilla sätt och hittills har få orkat bemöta det, vad jag har sett iaf.