måndag 20 september 2010

Totalt Jävla Mörker

Jag undrar om det var ett tecken i tiden att denna valnatt råkade bli den kallaste hittills i höst. Mina stelfrusna händer kunde knappt stänga jackan som skydd för den isande vinden. Helt klart är det ju att vi går mot kallare tider.

När Ny Demokrati ramlade in i riksdagen var det som ett dåligt, plumpt skämt med rasistiska undertoner. Med sverigedemokraterna känns det annorlunda. De kommer aldrig odla karaktäristiska mustascher, rista in hakkors i pannan (nåja) och ikläda sig bruna uniformer som upplysning men vi måste våga erkänna vad som finns under ytan. Budskapet må vara smutsig men retoriken tillräckligt putsad så att den passerar förbi som rumsren. Över 300 000 människor har valt fördomar och trångsynthet och jag undrar var det här kommer att sluta.

Med det här främlingsfientliga partiet kommer vägen ledas in för att leta efter den "riktiga" svenskheten, det är något som är klart.
Deras version är inte jag en del av, det är också något som är klart. Det är många som inte är. Grupper och undergrupper uppstår, det kommer pekas finger och kategoriseras. Lättsamma och bråkiga invandrare. Följsamma och icke följsamma. Viktiga och oviktiga människor. I det här samhället är vi många som kommer att hamna ute i kylan och riskerar att frysa ihjäl.


2 kommentarer:

Lina sa...

Jag fattar inte. Trodde faktiskt, kanske naivt, att folk var smartare än så. Tänkte också på kylan igår, bokstavligt talat alltså. Det var kallare än det varit hittills, och varmare lär det inte bli.

Systerkitty sa...

Å andra sidan har vårt samhälle varit infekterat av smygrasism länge och nu när de fått ett demokratiskt ansikte måste alla som inte ställer upp på det våga argumentera och säga emot.

Kallt ja, fast du har ju rymt till nordpolen. Det var ju onödigt :D