onsdag 22 december 2010

You say merry christmas, I say Jaha du?


Två dar innan jul borde risgrynsgröt eller skinka koka till perfektion. Men det enda som bubblar är min egna innersta gryta. Jag blir så trött. Oprah och Ellen förvandlas mer än någonsin till ärketomtar med sprängfyllda säckar och prånglar ut mer skit till studiopubliken än ett labb som tillreder faeceslavemang (ja, ni läste rätt). Varje facebookstatus andas julefrid eller julehets. Även om du egentligen är för cool för jul är det ändå bäst i sann juleanda att sprida ut nån slags ironisk Martha Stewart-anda bara för att.

Eller hetsen, alltså HETSEN. Klapparna, granen, svärmor, godiset, musiken, spriten, och den där Tomten som är far till alla barnen. Jag vill bara säga som den skäggige skåningen: Chilla, för fan. Du får inte mother of the year award för att du stoppat hemskållad och syltmarinerad mandel i ischokladen eller vänder ut och in på både plånbok och förstånd för att visa hur en ståndsmässig jul visar sig i värdet under granen. Vi måste alla ändå vandra den dåligt uppskottade vägen till Apoteket Hjärtat/AB/Farmaci för Zantac, förstoppningsmedicin och huvudvärkstabletter när vi är lika slut som den här julen. Hetsen är sjuk, den får oss att bete oss sjukt och ingen borde förvånas över att den slutligen gör oss sjuka. Så chilla för fan. Julen verkar dessutom innebära musikaliskt undantagstillstånd och det stör mig fruktansvärt. Strålande stjärnor och gnistrande isar och hem och bort och kärlek under misteln. Jag är inte bitter, bara trött på det faktum att vi springer runt som lobotomerade Emus bara för att.

Så barn, här får ni nåt att suga på när ni spytt över köttbullarna och prinskorven och missat Karl-Bertil och börjat ana att ni missat något. Kanske e skive, nött gött i glase och bara en jävla stilla natt.

Inga kommentarer: